Groeiambities van My Best Food realiseren met factoring
Opgegroeid in de sector, richt Kaya Oguzhan in 2021 My Best Food op, een productiebedrijf van döner kebab en andere hoogwaardige, kant-en-klare vleesproducten. Omdat de jonge ondernemer van bij de start heel erg focust op kwaliteit, smaak en gezondheid, krijgt Kaya al snel het vertrouwen van heel wat restaurants, bakkerijen en cateringbedrijven.
uitdaging
My Best Food heeft intussen 15 werknemers, een sterk groeipotentieel en staat voor een pak uitdagingen. Na een stevige marketingcampagne stijgt de omzet, moet de capaciteit van de productie hoger, en is er dus werkkapitaal nodig. Als jonge ondernemer wil Kaya ook sterker in zijn schoenen staan. Niet alleen de communicatiekloof naar kredietverstrekkers is te groot, ook het debiteurenbeheer geeft een pak stress. Omdat hij zijn bedrijf (maar ook zichzelf) gezond wil houden, heeft Kaya nood aan begeleiding, advies en meer financiële kracht.
aanpak
Om de juiste groeiprognoses te kunnen stellen, licht Roel van The Harbour de onderneming door en zorgt hij dat de businessplannen verder geprofessionaliseerd worden. Dan gaat hij samen met Kaya op zoek naar de beste financieringsmix.
Met een stevig dossier trekken we naar de banken en begeleiden we de financieringsaanvragen. We leggen de contacten met financierders en zoeken samen naar oplossingen. Bij Fintro halen we kapitaal op, maar we laten My Best Food ook het pad kruisen met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.
Om Kaya tijd en kopzorgen te besparen, maar ook de impact op het werkkapitaal te maximaliseren, starten we gesprekken met A.B.A. factoring op. Met een gezond werkkapitaal leggen we zo een stevige basis voor de verdere groei van de onderneming.resultaat
De onderneming is financieel gezond en My Best Food is klaar voor de toekomst. Gesterkt door factoring en een hogere productiecapaciteit kan de ondernemer zich nu meer focussen op de productie, het contact met nieuwe klanten en voortaan ook groothandel. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat de jonge ondernemer zuurstof gekregen heeft en dat ook uitstraalt op zijn onderneming.